familjenmorrhar.blogg.se

2014-02-12
21:04:37

Det var en gång...

Lite clichy kanske med att börja med "Det var en gång...". Men eftersom detta är historien om mina två älskade katter, tänkte jag att det kunde vara okej med att vara gammalmodig.

Liten kort prolog:
Den 18 september 2013 föddes en kull på fyra stycken kattungar. Tolv veckor senare, fick två av dessa åka till deras nya hem. I skrivande stund är dessa två kattungar fem månader och frodas. Deras matte har under denna korta period förundrats över deras utveckling. Matte som är uppvuxen med hundar har inga erfarenheter av katter över huvud taget; hennes enda uppfattning av katter och kattägare var att katter var osociala och speciella husdjur och deras ägare var ännu mer underliga.



Lilla Atlas t.v och Plexi t.v, mina två länghåriga huskatter <3 (ca13 veckor gamla på bilden)

Så dessa två kattungars matte har läst och läst och läst ännu mer. Och i takt med det har frågorna och tankarna spirat; huskatt och raskatt? Kattsand? Vilket foder ska man ge och hur mycket? Kattinreda lägenhet? Ja frågorna haglade och ju fler hon fick desto mer beslutsam blev hon att finna svar.

Denna matte, det vid säga undertecknad, kom fram till en viktig slutsats. Det finns lika många åsikter om katthållning som det finns kattägare i detta avlånga land. Lägren är många; Torrfodersägare vs blötfodersägare, innekatt vs utekatt är bara några av exemplen och diskussionerna går hett till på kattforumen. Dessa olika lägen kan göra vem som helst förvirrad, speciellt för första-kattägare så att säga. Så jag har beslutat att ta dessa forums åsikter med en nypa salt och låta mitt förnuft styra, än vad alla dessa ”läger” står och skriker på varandra vid var sin sida av staketet.

Jag och mina katter hoppas ni kommer att få en trevlig läsning. :D